Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V REDU Več o piškotkih...

Pred nami je že 33. kolesarski Maraton Franja BTC City

22.05.2014  15:50
Poslovna akademija

Na letošnjem slovenskemu prazniku kolesarstva, kot radi rečemo Maratonu Franja BTC City, bodo pedale ponovno vrteli številni kolesarji iz Slovenije in tujine.

Letošnja izvedba prireditve bo verjetno ena od novih prelomnic v dolgi tradiciji te prireditve. Na maratonu bodo namreč prvič v profesionalni konkurenci tekmovale tudi ženske. Organizatorji tekmovanja, med katerimi je tudi družba BTC, smo se namreč odločili organizirati tudi tekmo na čas za profesionalne kolesarke. Še posebej ponosni smo, da je to dirko na svetovni ženski tekmovalni koledar uvrstila tudi mednarodna kolesarska zveza.


Na tridnevni prireditvi kolesarske navdušence letos pričakuje pet različnih tras in preizkušenj. Uspešna premierna izvedba tekme na čas, ki bo prvi dan maratona, v petek, 6. junija, lahko postane celo napoved za etapno žensko dirko v Ljubljani in/ali etapno dirko za rekreativne kolesarje. Tudi tokrat bo tekma na čas štela za državne naslove v vseh tekmovalnih in rekreativnih kategorijah ter kot kvalifikacija za svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev (SPAK). Za nastop na dirki na čas Maratona Franja BT City se je zanimala tudi drugo uvrščena na olimpijskih igrah v Londonu v tej prvini Olga Zabelinskaya.


Sobota v znamenju družine in otrok

V soboto, 7. junija, se bodo na E Leclerc družinsko-šolskem maratonu pomerili tako otroci kot odrasli kolesarji. Ponovno lahko pričakujemo Gilberta Simonija, nekdanjega italijanskega profesionalnega kolesarja in dvakratnega zmagovalca Dirke po Italiji. Lani ga je vzdušje na družinskem maratonu še posebej prevzelo, zato bo letos poleg otrok s seboj pripeljal še nekaj bližnjih prijateljev z družino. Med družinsko-šolskim maratonom bo v okolici Dvorane A v BTC Cityju potekala tudi kolesarska preizkušnja za najmlajše.

Sprememba v startu Velikega in Malega maratona Franja

V nedeljo bosta že tradicionalno na sporedu Veliki in Mali maraton Franja. Sprememba bo le v izvedbi starta, ki bo tudi letos v BTC Cityju. Sodelujoči bodo razporejeni v štiri kategorije, in sicer prva kategorija skupina do 35 let, druga kategorija od 40 do 45 let, tretja kategorija od 50 in do 55 let, četrta kategorija nad 55 let. Vse kategorije bodo v zaprti vožnji razmejene s spremstvom vozil do Brezovice (PRIGO), kjer bosta za prvo kategorijo kratek postanek in pozneje uradni start. Pet minut pozneje bo start naslednje kategorije in tako naprej do zadnje. Starostne kategorije bodo imele startne številke različnih barv. Vsak morebiten predčasni start s tekmovalci mlajših kategorij bo posameznika izločil iz tekme. Na enak način bo start potekal tudi na Malem maratonu. Uradno merjenje časa na Malem maratonu bo pri mizarstvu Peklenik na Cesti na Ključ.


Maraton Franja kot uvertura za svetovno prvenstvo za rekreativne kolesarje

Odlično organizacijo Maratona Franja v preteklih letih so prepoznali tudi v Mednarodni kolesarski zvezi (UCI), ki je Ljubljani zaupala organizacijo še enega pomembnega svetovnega športnega dogodka: svetovnega prvenstva za rekreativne kolesarje ARWC 2014 v avgustu. Posamezniki, ki bodo hoteli izpolniti normo za svetovno prvenstvo, se bodo morali na Maratonu Franja uvrstiti med prvo četrtino tekmovalcev v svoji starostni kategoriji. Prijave na maraton (za vse trase) so že mogoče. Vsi ljubitelji cestnega kolesarjenja se tako že lahko prijavite na spletni strani www.franja.org.

Več o prireditvi pa si preberite tukaj.

Kolesarski program letošnjega Maratona Franja BTC City:

• 6. junij ob 16.00: vožnja na čas (18,6 km)

Tekma za nagrado Ljubljane v ženski kategoriji Elite in vseh ostalih kategorijah šteje za državno prvenstvo za vse kategorije.

• 7. junij ob 16.00: E. Leclerc družinsko-šolski maraton (25 km)

• 7. junij ob 16.30: Otroški maraton (1,2 km)

• 8. junij ob 9.00: Maraton Franja BTC City

• 8. junij ob 10.30: Mali maraton Franja BTC City

 
Vaša ocena:
Slabo  Dobro
Povprečna ocena 0.00 ( 0 ocen )
Slabo  Dobro

      




 

29.8. Kako pravilno oblikovati transferne cene?
3.9. Kako kažejo vaši prodajni načrti? 3. september je dan za vaš uspešen 'prodajni finish' v 2014!
15.9. Razpis za nagrado Werner von Siemens 2014
17.9. 62. Marketinški fokus: Upravljanje naših blagovnih znamk na globalnih trgih
17.9. Brezplačni Forumi Financ - Dolenjski forum
19.9. Slabitve v računovodskih izkazih
23.9. Finančno nagrajevanje prodajnega osebja
30.9. Tekmovanje za najboljše letno poročilo za l. 2013. Oddajte prijavo do 30. septembra in se potegujte za prestižno nagrado.
30.9. Za banke: Kako oceniti uresničljivost finančnega načrta posojilojemalca?
8.10. 6. konferenca Prodaja in marketing na policah
10.10. Novosti pri pripravi konsolidiranih računovodskih izkazov in razkritij
15.10. Razpis za Okoljske nagrade 2014. Oddajte prijavo do 15. oktobra.
21.10. Za zavarovalnice: Zavarovalno-tehnične rezervacije
23.10. Davčni in pravni vidiki terjatev: odkup, odpis, prestrukturiranje, konverzija v kapital
11.11. Priprava vsebin v letnem poročilu z novostmi
19.11. Okoljsko srečanje 2014
20.11. 16. Poslovna konferenca Portorož: Nov zagon za nov začetek
1.7. Konferenca slovenskih izvoznikov
19.6. Agrobiznis
18.6. E-računi: Kako iz tega narediti dober posel? Priložnost, ki je ne smemo zamuditi.
12.6. 2. konferenca o družinskem podjetništvu
27.5. Se vidimo na 20. SMK!

 

        FOTO FOTO FOTO REVIJA
       
        31. Finančna konferenca Zabava na 19. SMK Podelitev Najpodjetniške ideje Aprilski Akademček