Dobrodošli! INFO: Udeležba na forumih je brezplačna, vendar je zaradi zagotovitve mest potrebna vaša prijava v zavihku PRIJAVA Vaše komentarje in nasvete nam lahko pošljete na email naslov
Ljubljana - med mestom in državo

Janković in Svetelšek o stanju duha

Predsednik Petrolove uprave Aleksander Svetelšek kot odziv na Jankovićeve napovedi: "Kdo lahko reče, da ni ciljev? Podjetja delajo vrhunsko. Podjetja so preživela krizo, upad prodaje za 70 odstotkov. Mislim, da je Slovenija pokazala, da zna biti močna tudi v krizi. Imamo pa eno težavo: stanje duha. Zakaj je takšno? Kdo hoče, da je takšno? Zakaj je toliko papirja in kamer, usmerjenih v to, da se naredi stanje duha slabše? V Sloveniji je dobro stanje duha, mediji ga poskušajo poslabšati."

Župan Janković odgovarja: "Za stanje duha je kriva politika. Tu je na prvem mestu parlament. Poglejte, kaj se dogaja v parlamentu. Tiste, ki ustvarjajo gnojne bule, je treba izločiti. Če ne bo vsak prevzel svoje odgovornosti, se nam ne piše dobro. Svoj del odgovornosti sem prevzel."

"Iskati moramo nove vsebine, ki bodo obogatile ponudbo Ljubljane," je včeraj več kot 200 obiskovalcem Ljubljanskega foruma Financ povedal Jože Mermal, predsednik uprave BTC .

Upoštevaje povečan obisk turistov bi Cvetka Selšek, predsednica uprave banke SKB, v prestolnici na primer spodbujala nove zasebne ponudnike prenočitve z zajtrkom. Po njenem mnenju moramo spodbujati razvoj malega podjetništva tudi v drugih dejavnostih, pogreša pa več podjetniške naravnanosti.

Le od trgovine in bančništva ne moremo živeti, zato potrebujemo več tehničnih dejavnosti, a nam žal primanjkuje tehnično izobraženega kadra, je poudaril Hrvoje Draškovič, predsednik uprave Energetike Ljubljana.

Potrebujemo sveže projekte

V podjetništvu pa potrebujemo sveže projekte z mednarodnim potencialom. Digitalne zaslone bo na primer Prumaro prihodnje leto širil na trge jugovzhodne Evrope, od česar si obeta podvojitev prihodkov, pravi direktor trženja Anže Ogrinc. Za hiter vstop na svetovni trg, najprej pa v Avstrijo, Nemčijo, ZDA in Kanado, iščemo investitorja ali strateškega partnerja, ki bi nam pomagal pri hitrejšem razvoju, pravi Aljoša Huber, projektni direktor iz logaške Svetlobe.

Bojan Verč, lastnik in direktor MGV, ljubljanskega podjetja, ki se ukvarja s kompenzacijo jalove energije, pa vidi poslovno priložnost v izkoriščanju vetrne in sončne energije. Izdeloval bi vetrnice po patentu nizozemskega partnerja DonQija in polnilne točke za električne avtomobile, ki bi elektriko pridobivali iz obnovljivih virov energije. (Petra Šubic, Rok Pikon)


Preberite še:
 
  
 Fotogalerija

     
     
   Peter Frankl  



PA logo ©2010 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance | POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE