Dobrodošli! INFO: Udeležba na forumih je brezplačna, vendar je zaradi zagotovitve mest potrebna vaša prijava v zavihku PRIJAVA Vaše komentarje in nasvete nam lahko pošljete na email naslov
Primorska - regija, ki čaka na prebujanje

"Evropa bo v letu dni prišla iz krize, Slovenija pa nikdar, če v politiki ne bo sprememb," je včeraj v Kopru povedal tamkajšnji župan Boris Popovič.

Ljudje, kot je direktor Cimosa, bi morali voditi ministrstva, a jih je treba bolje plačati, ministre z 10 tisoč evri neto plače, predsednika vlade pa z dodatnimi petimi tisočaki, pa naj delajo."

Za turistično infrastrukturo in s turizmom povezane dejavnosti je po njegovih besedah več tujih vlagateljev, ki bi na Obali vložili sto in več milijonov evrov. A za take velike projekte nam primanjkuje poguma, še dodaja koprski župan. Če na volitvah, ko bodo, ne bo dobil tretjega mandata, bo kuhal kapučino in razvijal posel na področju turizma.

Resneje je napovedal, da jim je po osmih letih uspelo dobiti dokumentacijo za novo obrtno-industrijsko cono v Kopru. Pohvalil se je še, da je občina Koper 48 podjetnikom prodala komunalno opremljeno zemljišče blizu Luke Koper za manj kot sto evrov za kvadratni meter, v prihodnje pa naj bi tam svoj prostor dobilo še sto podjetnikov.


Na Primorskem forumu Financ je Anita Trnavčevič, dekanka koprske fakultete za management, povedala, kako sodelujejo s podjetji v regiji pri raziskovalnih in razvojnih projektih. O razvojnih možnostih v turizmu in logistiki sta govorila Marko Tancer, direktor Kompasa Portorož, in Ernest Gortan, predsednik uprave Intereurope. Svoje uspešne podjetniške zgodbe pa sta razkrila še Polona Senčar iz piranske turistične agencije Maona in Mitja Tavčar, ki v Sežani vodi frizersko podjetje Mitja. (Petra Šubic)


Preberite še:
 
  
 Fotogalerija

     
     
   Peter Frankl  



PA logo ©2010 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance | POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE