Dobrodošli! INFO: Udeležba na forumih je brezplačna, vendar je zaradi zagotovitve mest potrebna vaša prijava v zavihku PRIJAVA Vaše komentarje in nasvete nam lahko pošljete na email naslov

Dolenjska - regija, ki pozna recept za uspeh

Dolenjska je med najuspešnejšimi regijami v državi, a ne spi na lovorikah, saj negotove gospodarske razmere ves čas zahtevajo nove rešitve za uspešno poslovanje. Tako bi lahko strnili zaključek Dolenjskega foruma, ki je potekal v hotelu Šport na Otočcu.

V uvodnem nagovoru je Tjaša Redek z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani predstavila kazalce o regiji. JV Slovenija ima 6,9 odstotka slovenskega prebivalstva, ki ustvarijo 6,5 odstotka slovenskega BDP. V regiji (tu je potrebno opozoriti, da Dolenjska kot statistične regija ne obstaja) je 5,4 odstotka podjetij v državi. Regija je v letu 2007 ustvarila 2,2 milijarde evrov BDP, celotna Slovenija pa 34,5 milijarde evrov.

Sledila je okrogla miza, v kateri so sodelovali Tatjana Fink (Trimo Trebnje), Aleš Bratož (Revoz) in Aleš Rotar (Krka), pronicljiva vprašanja pa je postavljal direktor in odgovorni urednik Časnika Finance Peter Frankl.

V drugem delu foruma so svoje zgodbe o uspehu predstavili manjši podjetniki. Radko Luzar (L-Tek Elektronika), Marko Žarn (Žarn Krško), Čedomir Jakovljević (Infotehna) so razkrili svoje cilje in izzive, s katerimi se soočajo pri svojem poslovanju.

V zaključnem pogovoru foruma je na vprašanja odgovarjal Janez Kopač, generalni direktor direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo. Kopač je predstavil, kako ministrstvo spodbuja rabo obnovljivih virov (OVE) in učinkovito rabo energije (URE). (Ksenja Tratnik)


Preberite še:
  • Fotogalerija: Dolenjski forum
  • Preudarni Dolenjci do uspeha s trdim delom
  • Vrata, odprta za vse Dolenjce
 
  
 Fotogalerija

     
     
   Peter Frankl  



PA logo ©2010 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance | POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE