Dobrodošli! INFO: Udeležba na forumih je brezplačna, vendar je zaradi zagotovitve mest potrebna vaša prijava v zavihku PRIJAVA Vaše komentarje in nasvete nam lahko pošljete na email naslov

Koroška - regija, ki kljubuje težavam

Koroška se ponaša z dolgo industrijsko zgodovino, a podobno kot v drugih regijah države se je tudi tam lani zamajalo nekaj ključnih gospodarskih stebrov. Ena od največjih ovir za hitrejši razvoj, s katero se sooča regija, je pomanjkljiva prometna infrastruktura, na kar Korošci opominjajo že desetletja. Časnik Finance ostaja zvest svoji ideji iskanja novih poslovnih priložnosti, ki prinašajo pozitivne spremembe za vse, zato smo letos s forumi obiskali tudi Koroško.

Druženje s Korošci na Aerodormu v Slovenj Gradcu smo izkoristili za pogovore o uspešnih zgodbah in o težavah, ki pestijo Korošce. Na ključna vprašanja o razvoju regije smo v prvem delu odgovore iskali skupaj s Petrom Ribaričem z direktorata za podjetništvo in konkurenčnost. Preverili smo, koliko evropskih sredstev je še na voljo in v katere dejavnosti ga bo država usmerjala ter kako bo slednja pomagala pri povečevanju konkurenčnosti podjetij.

Kljub težkim časom obstajajo tudi na Koroškem zgodbe o uspehu, za katerimi stojijo pogumni podjetniki, zato smo predstavili nekaj primerov dobre prakse. Pogovor z dobrimi zgledi je vodila urednica Vera Avšič, njeni sogovorniki pa so bili Marjan Vergles iz podjetja Arko, Anton Gostenčnik iz podjetja Prorelax ter Bojan Rus iz podjetja PTM Markač lesna industrija.

Druženje smo nadaljevali z okroglo mizo o priložnostih za razvoj velikih in uveljavljenih podjetij v regiji. Urednica Vera Avšič je tokrat gostila Andreja Gradišnika iz podjetja Metal Ravne, Karmen Sonjak z Regionalne razvojne agencije Koroška in dr. Borisom Žnidaričem z Zavarovalnice Triglav.

Koroški forum smo končali s sproščenim a nadvse zanimivim pogovorom s prometnim ministrom, gospodom Patrickom Vlačičem. Zaključni pogovor je vodil vedno pronicljivi in zabavni urednik Financ, Peter Frankl.


Preberite še:
 
  
 Fotogalerija

     
     
   Peter Frankl  



PA logo ©2010 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance | POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE