Dobrodošli! INFO: Udeležba na forumih je brezplačna, vendar je zaradi zagotovitve mest potrebna vaša prijava v zavihku PRIJAVA Vaše komentarje in nasvete nam lahko pošljete na email naslov

Pomurje - regija neizkoriščenih razvojnih priložnosti

Pomurje je regija, ki jo je recesija močno prizadela, o čemer je bilo prelitega veliko črnila. Časnik Finance ostaja zvest svoji ideji iskanja novih poslovnih priložnosti, ki prinašajo pozitivne spremembe za vse, zato smo se letos odločili, da po nekaj letih premora znova organiziramo regijske forume. Pomurski forum je bil tako prvi od sedmih, ki se bodo zvrstili do konca letošnjega leta.

Naše druženje na Pomurskem forumu v prijetnem ambientu Term 3000 v Moravskih Toplicah smo izkoristili za konstruktivno debato o možnostih za nove priložnosti. V prvem delu foruma je beseda tekla o razvojnih vprašanjih Pomurja. Naša govornika, Andrej Horvat in Peter Ribarič sta razgrnila načrte vlade, ki je nedavno sprejela poseben zakon o Pomurju.

Kljub težkim časom obstajajo tudi zgodbe o uspehu, za katerimi stojijo mladi podjetniki, zato smo predstavili nekaj primerov dobre prakse. Pogovor z dobrimi zgledi je vodila urednica Vera Avšič, njeni sogovorniki pa so bili Aleš Zorec iz podtetja Techne, Jernej Zupančič iz podjetja Cleangrad in Janko Kodila iz podjetja Kodila.

V drugem delu foruma je svoje videnje podjetništva predstavil gost z druge strani meje, gospod Franz Schrank s Štajerske gospodarske zbornice.

Odgovore o razvojnih programih Pomurja, o značilnostih, pomankljivostih in na mnoga druga vprašanja smo na sklepni mizi poiskali s Stankom Polaničem (Panvita), Cvetom Žalikom (Nafta Lendava), Brankom Drvaričem (Kema Puconci), Štefanom Pavlinjekom (Roto) in Ivanko Ajlec (Terme 3000). Pronicljivo vlogo voditelja je imel naš urednik Peter Frankl.

Preberite še:
  • Fotogalerija: Pomurski forum
  • Prihodnost Pomurja v iskanju inovativnih konceptov
  • Trdnost, stabilnost in sodelovanje z lokalnim okoljem
 
  
 Fotogalerija

     
     
   Peter Frankl  



PA logo ©2010 Časnik Finance, d. o. o. Poslovna akademija Finance | POSLOVNA AKADEMIJA | FINANCE